Uddevalla är en underbar plats för barnfamiljen. Här finns roliga nöjen hela året, exempelvis landbadet, Sanders dalar och Stellans lekland. Beroende på vad just er familj gillar att göra finns alltså bra familjeunderhållning i Uddevalla. Under sommarhalvåret får Uddevalla skina som mest. Strandpromenaden är en given utflyktsplats för såväl barnfamiljer som par. Varför inte ta en promenad längsmed havet och svalka er med varsin glass borta vid Gustafsberg? Eller ta ett dopp på vägen och se vem som vågar hoppa från hopptornet.

Bowling

Det är tyvärr inte sommar året om, men det betyder inte att det inte finns bra familjeunderhållning i Uddevalla året om. Oavsett ålder är bowlinghallen ett perfekt utflyktsmål. Här kan ni tävla mot varandra i bowling, käka lunch och fika. Bowlinghallen ligger centralt och det går utmärkt att gå från centrumkärnan hit. Förutom bowlinghallen finns även bowlingmöjligheter på den relativt nyöppnade puben O’Learys.

Bio

Visste du att Sveriges största filmduk finns i Uddevalla? När den nya biosalongen öppnade sina portar år 2014 fick staden även en enorm bioduk på 19,5 meter x 8 meter i höjd. Detta har markant ökat antalet besökare. För dig med barn går det ständigt bra biovisningar. Kolla in en av alla nya barnfilmer, salongen har öppet hela dagen och det går såväl förmiddagsvisningar som kvällsvisningar av stora filmer.

Stellas Lekland

Fyller ditt barn år? Varför inte leka hela dagen på Stellas Lekland? Det är en enorm lokal fylld med roligheter för såväl de minsta barnen som lite större barn. Här kan man hitta på roliga lekar och gå på hängbroar, hoppa i bollhav och mycket mer. Det går att äta på restaurangen och mamma och pappa kan ta det lugnt med en kopp kaffe med ungarna leker av sig. Om ni inte vill hålla ett vilt barnkalas hemma är Stellas Lekland perfekt. För endast 160 kronor per barn ingår tårta, dricka, godispåse samt en present till barnet som fyller år. Dessutom får föräldrar kaffe. Du kan även välja mellan tre olika sorters barnkalas – tårtkalas, pannkakskalas och hamburgarkalas. Det finns även olika temarum på Stellas Lekland i Uddevalla, exempelvis prinsessrum, superhjälterum och discorum.